Elikkä mie suunnittelen tässä tulevaisuutta ja iso nukkekotia. Ajallisesti se osuu noin vuosiin 1890-1900, johonkin siihen väliin.

Mutta ongelma ei ole taustan suunnittelussa vaan itse talon toteutuksessa.
Ensinnäkin, jos teen seuraavan mallisen talon:
1110110.jpg Eli että takaosa on suora, mutta ullakon etuseinä olisi vino, niin missä kulmassa ullakon katto kiinnitetään taloon? Ja onko se katto siis saman kokoinen kuin talon lattiat, eli voinkä tilata neljä samankokoista palaa ja käyttää muut lattioina ja yhden kattona? Eli onko se mitta sama kuin syvyys? Täytyykö sitä kattoa jotenkin muokata? Vai jos talon leveys on 69 cm ja ullakon korkeus on 17,5 cm, ovatko ne myös katon mitat? Mitämitä apua?

Ja sitten portaat. Oletan että tilaan suorat portaat, sellaiset joiden leveys on 5,5 cm. Kuinka se kolo tehdää lattiaan, josta rappusia pitkin siis noustaan seuraavaan kerrokseen? Kuinka iso sen tulee olla? Oletteko tehneet sen itse jälkeenpäin vai osaakohan ne puusepät siellä jossain leikata sen samalla kuin koko talon? Entä ikkunoiden ja oven paikat? Oletteko leikanneet ne itse?

Ja vielä sisäovet. Mihin kohtaan ne laitetaan, jos haluaa ne talon etupuolelle, ei siis sinne takaseinän tuntumaan? Onko siihen joku määrä tai sääntö? Esim. 1 cm irti etureunasta tai jotain?

Voisiko joku selventää puupäälle? Kiitos! :)